Chiptuning is mogelijk

chiptuning

Je hebt een volkswagen polo, sinds de dag dat je hem gekocht hebt ben je er verliefd op. Je eerste auto, is altijd een auto waar je trots op bent. Toch wil je er een paar dingen aan laten veranderen, andere velgen bijvoorbeeld. Je zoekt op internet wat er allemaal veranderd kan worden en je komt uit op chiptuning, maar wat is chiptuning nou eigenlijk? Je bent er totaal niet bekend mee en wilt er toch meer informatie over. 

chiptuning

Wat is chippen?

Je bent op onderzoek uitgegaan en je weet dat je je auto wilt laten chippen. In elke fabriek waar de auto wordt gemaakt, keurt de autofabrikant de veiligheidsmarge van de auto. Dit is een soort beveiliging voor je auto, maar wat gebeurt er met chiptuning? De veiligheidsmarge wordt verwijderd, dit houd in dat je auto dus meer pk krijgt maar ook zuiniger kan gaan rijden. De motor zal ook rustiger verlopen, er vindt een schonere verbranding plaats, je hoeft minder te schakelen en ook het gaspedaal reageert sneller. Het heeft dus best wel veel voordelen! Dus is chiptuning iets voor jou? 

Chippen via een powerbox

Er bestaat ook nog powerbox chiptuning, de waarde die de sensoren naar de ECU brengen wordt verzwakt. Dit houdt in dat de ECU zelf weer de waarde corrigeert. De powerbox verzwakt de sensor waarde, de ECU denkt dat er dus bar mist. Doordat het systeem dit denkt zal er dus extra bar bijkomen, het systeem denkt dat er in plaats van 1,0 bar er 0,8 bar in zit. Dit is dus minder en het systeem gaat er bar bij doen maar in de werkelijkheid zit er nog steeds 1,0 bar, je krijgt dus 0,25 bar bij. Een andere manier dus van chiptuning!