Rader huisjes van keramiek en porselein

Rader huisjes

In een inrichting is het belangrijk om dit huis echt van jou te maken. Er zijn een aantal dingen die hiervoor kunnen zorgen. Vooral door dingen toe te voegen die jij mooi vindt en dicht bij jou staan kan zorgen voor een huiselijke sfeer. Als alles perfect recht staat kan het zo zijn dat jouw huis niet echt een huiselijke sfeer geeft. Dit betekent dat het meer lijkt op een showroom en niet of er iemand in leeft. Sfeerverlichting kan hier veel voor doen. Door een waxinelichtje neer te leggen kan al veel doen. Maar een waxinelichtje op zichzelf is niet zo mooi. Gelukkig zijn er Rader huisjes van keramiek en porselein waar je een waxinelichtje in kunt doen. Zo lijkt het net alsof er licht aan staat in dit huis wat een leuk effect geeft op de salontafel. Door de vele verschillende huisjes kun je er zelfs een klein wijkje van maken en zo nog meer sfeer krijgen.

Rader huisjes

Wat voor een huisjes

Er zijn een hoop verschillende huisjes die je kunt kopen. De meeste huisjes zijn afgeleid van oud Hollandse architectuur die je in de grote steden terugvindt. Denk bijvoorbeeld aan verschillende grachtenpandjes die je in Amsterdam en Den Haag vindt. Ook zijn er gebouwen die geïnspireerd zijn op heren- en damesscholen van vroeger. Deze kun je vinden in bijna iedere stad. Verder hebben ze ook kerkjes en een paar standaard huizen die wat meer van deze tijd zijn. Deze huizen zijn allemaal wit en gemaakt van keramiek of porselein, maar wat is het verschil tussen deze twee?

Keramiek en Porselein

Keramiek is een vorm van klei gemengd met water. Zo wordt het klei hard nadat je het in een vorm hebt gemaakt. Doordat de huisjes met de hand gemaakt zijn heb je echt vakwerk dat je in huis haalt. Niet alle huisjes zijn hetzelfde door het handwerk en dat maakt de huisjes nog mooier. Porselein is iets anders. Porseleinen Räder huisjes zijn gemaakt van ook klei en water, maar dan nog met een extra bestanddeel. Dit bestanddeel is witte klei. Deze klei zorgt voor de witte kleur en maakt de huisjes nog steviger.