Weet jij wat de Egaline droogtijd is? 

www.vloeregaliserendirect.nl

Heb jij jouw ondervloer al eens laten egaliseren? Dan weet je vast wel dat hier een droogtijd aan zit. Wil jij binnenkort je vloer laten egaliseren? Dan is het aan te raden om je goed te laten informeren voor je hier aan begint. Zo heeft het product een Egaline droogtijd van zo’n vier tot zes uur om uit te harden. Na deze uren kun je op de vloer lopen. Na zo’n 24 tot 36 uur is de vloer klaar voor een laminaat- of pvc-vloer. De droogtijd kan wel verschillen per product. Houdt hier dan ook goed rekening mee wanneer je gaat starten met het egaliseren van jouw vloer. 

Egaliseren tijdens een verbouwing

Wanneer jij een nieuw huis hebt aangekocht, waar het egaliseren van de ondervloer flink nodig is, dan is het belangrijk om een duidelijke planning te maken voor de verbouwing van de woning. De Egaline droogtijd kan namelijk flink wat uren in beslag nemen. Tijdens deze droogtijd is het ook niet mogelijk om over de vloer te lopen. Daarom moet je goed om het egaliseren heen plannen. Door hier om heen te plannen weer je zeker dat het egaliseren goed gebeurt. 

Wat is de volgende stap na het egaliseren? 

Ben jij klaar met het egaliseren van de vloer en is de Egaline droogtijd verstreken? Dan kun je aan de slag gaan met het leggen van de vloer. Het leggen van een laminaat- of pvc-vloer is een vak apart. Wanneer jij dit nog nooit eerder hebt gedaan is het ook sterk aan te raden om dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Je kunt er ook voor kiezen dit te laten doen door bijvoorbeeld een vriend of familielid die dit al meerdere keren heeft gedaan. Nog even wachten en dan heb jij een prachtig nieuwe vloer!