Zin om lekker fit te worden? Dan is boksen Amsterdam de oplossing!

boksen Amsterdam

boksen Amsterdam

Ben jij super sportief en hou jij van vechtsporten? Dan is boksen Amsterdam perfect voor jou. Maar wat is boksen nou eigenlijk voor sport? Boksen, of pugilistiek, is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out. Hier kan je dan punten mee scoren. Met behulp van deze punten scoren gaan ze kijken wie van de twee dan ook gewonnen heeft. Je kan boksen op veel verschillende manieren doen: wedstrijden, gewoon voor de lol, en wat jij maar kan verzinnen. 

boksen Amsterdam

Wat voor soorten boksen heb je?

K-1

De naam K-1 is ontstaan uit de initialen van de verschillende vechtsporten, zoals karate, kick boksen, kung-fu, kyokushin en kempo. De technieken die hier worden gebruikt zijn hoge en lage trappen, knieën, stoten en verdedigende bewegingen. Deze sport wordt vooral bij boksen Amsterdam gebruikt.

Muay Thai

Dit is een Thaise vechtsport die nationaal gespeeld wordt in Thailand. Het wordt ook wel Thai-boxing genoemd. Het omvat verschillende stoten met ellebogen, knieën en benen. Deze stoten worden samen ook wel ‘de kunst van de acht ledematen’ genoemd. Eén van de kenmerkende Muay Thai-technieken heet de ‘prum’. Dit is een handeling waar je het hoofd van de tegenstander bij het hoofd pakt. Hij kan dan knie-aanvallen, elleboog stakingen en takedowns uitvoeren.

MMA: Mixed martial arts                                                                                  

Mixed Martial Arts (MMA) is een full-contact vechtsport met veel vechttechnieken, waaronder slaan, trappen en stoten. Veel mensen hebben een bepaald beeld bij MMA, maar echt niet alle technieken zijn geoorloofd. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om tegen het hoofd te trappen wanneer de tegenstander op de grond ligt. Maar alsnog blijft het één van de meest intensieve vechtsporten.

Boksscholen en sportscholen in Valencia

Er zijn in Valencia verschillende boksscholen. Er zijn ook veel sportscholen die boksles aanbieden. Bij boksen Amsterdam wordt er ook box les gegeven.

Brooklyn fitboxing

Deze boksschool heeft verschillende locaties in Valencia. Je vindt er een in Ruzafa, Mestalla, Botánico, de Ciudad de las Artes y Las Ciencias en Campanar. Je kunt bij stuk voor stuk terecht voor de beste lessen. Het maakt niet uit of je net begint, omdat je fit wilt blijven of dat je een pro bent die wedstrijden wilt doen. Er zijn lessen voor iedereen, want ze worden op niveau gemaakt. Een aanrader is fitboxing waarbij je op de ritme van de muziek samen met de coach al je kracht eruit knalt. De leuke manier om fit te blijven.

Waar is het boksen ontstaan?

In Nieuw-Guinea zijn de eerste tekenen van het bestaan van het boksen gevonden, zij dateren van rond het jaar 3000 voor Christus. Omstreeks 1000 jaar voor Christus werd het vuistvechten ook beoefend door de Grieken.